Uutiset

5.10.2018 9.04

Ät Ute -ruokatapahtuma valtaa Kemiönsaaren 19.– 21.10.2018

Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Ät Ute -tapahtumassa kuluttajat voivat mm. maistella viinejä, illallistaa hävikkiruokaa tai syödä aterian, jonka raaka-aineista 98 % on kasvatettu Kemiönsaarella.

Tapahtumalla on kolme tavoitetta: kannustaa ihmisiä käyttämään ruokaan liittyviä palveluita, markkinoida Kemiönsaarta matkailukohteena myös kesäsesongin ulkopuolella sekä tukea ravintola- ja matkailualan yrittäjien ympärivuotista liiketoimintaa.

Kemiönsaarelaisilla yrittäjillä on tapahtuman järjestämisessä aktiivinen rooli: ravintola- ja kahvilayrityksissä kehitellään tapahtumaviikonlopulle jotain tavallisuudesta poikkeavaa ohjelmaa yrityksen peruskonseptia unohtamatta.

– Tarjoamme asiakkaillemme viikonlopun aikana paikallisista ruokakaupoista kerättyä hävikkiruokaa, josta televisiosta tutut kokit loihtivat asiakkaillemme aterioita, kertoo Brännbodassa sijaitsevan Kansakoulu-ravintolan omistaja Pasi Tamminen.

– Tämän lisäksi kutsumme erikseen sekä nuoria koululaisia että palvelutalon asukkaita tutustumaan ravintolakulttuuriin. Haluamme madaltaa ravintolaruokailun kynnystä myös näissä ikäryhmissä, jatkaa Tamminen.

Ranskalaisia viinejä

Taidemesenaatti Amos Andersonin kesähuvilalla, Söderlångvikin kartanon Café Vivanissa maistellaan ohjatusti ranskalaisia viinejä ranskalaistyylisen illallisen siivittämänä.

– Les Chais du Port de la Lune -viinitalon perustaja, Kemiönsaarella syntynyt Annica Landais-Haapa saapuu kertomaan Bordeauxin alueen moderneimmasta viinistä sekä muista kokemuksistaan ranskalaisessa viinimaailmassa, paljastaa Söderlångvikin kartanon koordinaattori Susanne Grönroos.

Sagalundin museon yhteydessä toimiva tunnelmallinen Café Adèle luottaa paikallisiin makuihin.

– Työstämme Ät Ute -tapahtumassa eteenpäin Kemiönsaari 98 % -konseptia. Konseptin aterioiden raaka-aineista 98 % on kasvatettu Kemiönsaarella, jäljitetysti, toteaa yrittäjä Anu Taivainen.

Savukalasta tunnettu Laxtomten osallistuu tapahtumaan Kemiön Wrethallaan katettavalla hieman paremmalla saaristolaispöydällä.

– Haluamme esitellä pitopalveluosaamistamme. Ät Ute –tapahtuma tarjoaa asiakkaillemme hienon mahdollisuuden tulla maistelemaan ja kokeilemaan palveluamme, toteaa Laxtomtenin omistaja Sari Nummelin.

Paikallisruokamarkkinat

Kemiön omalle panimolle, Kimito Brewingille, avataan viikonlopuksi paikallisruokamarkkinat.

– Valtakunnalllisissa ruoka-artesaanikilpailuissa kemiönsaarelaiset tuotteet pärjäävät aina hienosti. Haluamme tarjota helpon reitin näiden herkkujen luo, käsityöläisoluitamme unohtamatta, kertoo Kimito Brewingin omistaja Jonas Sahlberg.

Ät Ute -tapahtumassa on mukana ravintoloita, kahviloita ja muita ruokayrittäjiä ympäri Kemiönsaarta.

– Tapahtuman nimi on ruotsia ja se tarkoittaa Syö Ulkona. Kemiönsaarelle on nopea ja helppo tulla kokemaan ja aistimaan ravintolapalvelujen lisäksi myös suomenruotsalaista kulttuuria, kertoo Ät Ute -tapahtuman tuottaja Jenni Moberg.

Ät Ute -tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran vuonna 2018. Tapahtuma vakiinnutetaan vuosittaiseksi, se tullaan järjestämään jatkossa aina syyslomaviikolla 42 perjantaista sunnuntaihin.

Tapahtumassa ovat mukana seuraavat tahot:

  • Ravintola Portside, Tallimäentie 8, Taalintehdas
  • Café Holmbergs Four C, Hertsbölentie 1, Taalintehdas
  • Ruukin Sauna, Puistotie 2, Taalintehdas
  • Storfinnhova Gård, Finnhovantie 163, Björkboda
  • Ravintola Kansakoulu, Brännbodantie 71, Brännboda
  • Hostel Panget ja Pub Emma, Täysihoitolantie 6, Dragsfjärd
  • Café Vivan, Amos Andersonin tie 2, Dragsfjärd
  • Café Adèle, Museotie, Kemiö
  • Laxtomten @Wrethalla, Museotie, Kemiö
  • Kimito Brewing ja joukko ruoka-artesaaneja, St Andreasvägen 3, Kemiö

Lisätiedot:

Jenni Moberg, Ät Ute -tapahtuman tuottaja, p. 040 631 6020, jenni.moberg(at)kimitoon.fi

www:

Facebook:


Palaa otsikoihin