Siirry sisältöön

Kemiönsaaren kunta lisää sähköautojen määrää toiminnassaan – ympäristöystävälliset ajoneuvot ovat osa kunnan kestävyystavoitteita 

Kunta teki aloitteen sähköautojen käyttöönotosta osana kestävyystavoitteitaan jo vuonna 2022. Viime vuonna tekninen osasto vaihtoi kaksi dieselautoa kahteen täysin sähköiseen Toyota ProAce EV -autoon, jotka hankittiin pitkällä leasing-sopimuksella. Autot ovat sijoitettuna Taalintehtaalla ja Kemiössä, ja niitä käytetään kunnan kiinteistönhoidossa. 

– Autoilla on jo ajettu yli 10 000 km, ja henkilöstö on tyytyväinen autojen toimintaan, kertoo kunnan käyttö- ja suunnitteluinsinööri Klaus Harmanen. 

Vuonna 2024 kunta hankki kolmannen saman merkkisen ja mallisen sähköauton, joka on myös teknisen osaston käytössä. Toistaiseksi se on jaetussa käytössä rakennusvalvonnan, kaavoituksen sekä kiinteistö- ja infrapuolen kanssa. 

– Ajatuksena on, että seuraavat vaihdettavat ajoneuvot tulevat olemaan myös sähköautoja, jos ajoneuvojen käyttötarkoitus tukee tätä, sanoo Harmanen. 

Kemiönsaaressa on ennestään useita sähköautojen latausasemia, sekä kunnallisia että yksityisiä. Kunnan omat latausasemat sijaitsevat pääasiassa julkisten rakennusten, kuten koulujen, terveyskeskusten ja torien, yhteydessä. 

Lue lisää: