Siirry sisältöön

Kemiönsaaren kunta käynnistää innovatiivisen hankkeen senioreiden työelämään osallistumisen edistämiseksi

Kemiönsaari ottaa uudistavan askeleen eteenpäin käynnistämällä “Restart”-hankkeen, joka pyrkii vahvistamaan senioreiden osallistumista työelämään. Hanke on suunnattu aktiiviselle ja osaavalle ikääntyneelle väestölle, joka haluaa ja voi jatkossakin myötävaikuttaa paikalliseen elinkeinoelämään. Yhteistyössä Novia-ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin kanssa sekä Varsinais-Suomen ELY-keskukselta saatavan EU-maaseuturahoituksen tuella kunta toivoo voivansa luoda kestävät ja osallistavat työmarkkinat senioreille.

Yhteiskunnallisesti tärkeä aloite

Restart-hanke vastaa tarpeeseen lisätä työllistymismahdollisuuksia senioreille joko työsuhteen, kevytyrittäjyyden tai yrittäjyyden kautta. Hankkeen tavoitteena on lieventää ikääntyneen väestön taloudellisia haasteita ja yksinäisyyttä sekä edistää jatkuvaa oppimista, erityisesti digitaitoja.

– Haluamme luoda alustan, jossa seniorit voivat jatkaa kehittymistään ja osallistua yhteiskuntaan. Ikääntyneen väestömme kokemukset ja tiedot ovat korvaamattomia paikalliselle taloudelle ja yhteiskunnan kehitykselle, sanoo Peter Lindroos, Kemiönsaaren ja Paraisten TE-uudistuksen projektipäällikkö.

Hankkeen konkretisointi

Hankkeen keskeinen osa on kehittää “senioripolku”, eli joukko toimenpiteitä sekä digitaalinen alusta, joka yhdistää tiedot ja toimijat helpottaakseen senioreiden työllistymistä ja yrittäjyyden mahdollisuuksia. Tätä työtä johtaa hankkeelle osoitettu projektipäällikkö, jota Kemiönsaaren kunta rekrytoi parhaillaan.

– Etsimme henkilöä, jolla on kokemusta hankejohtamisesta ja vahva ymmärrys työmarkkinakysymyksistä. Kyky työskennellä luovasti ja innovatiivisesti on tärkeää, jotta pystymme vastaamaan sekä senioreiden että elinkeinoelämän tarpeisiin, sanoo Kemiönsaaren kunnan elinkeinojohtaja Erik Lund.

Hyötyä yhteiskunnalle sekä elinkeinoelämälle

Hankkeesta hyötyvät kuitenkin muutkin kuin seniorit itse. Myös työnantajat ja yritykset voivat hyödyntää senioreiden tarjoamaa potentiaalia. Edistämällä pidempiä ja joustavampia työuria hanke vahvistaa paikallistaloutta ja lisää työvoiman omavaraisuutta.

– Pyrimme luomaan yhteiskunnallisen ilmapiirin, jossa seniorit nähdään voimavarana. Tämä lisää heidän sosiaalista aktiivisuuttaan ja vähentää eristyneisyyttä ja yksinäisyyttä, selittää Lund.

Projektipäällikkö tulee työskentelemään Kemiönsaaren kunnan elinkeino-osastolla, osana elinkeinotiimiä, sekä tekemään tiivistä yhteistyötä TE-uudistuksen projektipäällikön kanssa. Tällä integroidulla työskentelytavalla varmistetaan, että hanke saa tarvittavaa huomiota ja resursseja menestyäkseen.

– Odotamme innolla työn käynnistymistä ja toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi hakemaan projektipäällikön tehtävää. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus, jolla tulee lisäksi olemaan konkreettinen ja myönteinen vaikutus monien ihmisten elämään, toteaa Lund.

Hae projektipäällikön tehtävää!

Kemiönsaaren kunta toivottaa nyt hakemukset tervetulleiksi Restart-hankkeen projektipäällikön tehtävään. Jos sinulla on kokemusta hankejohtamisesta ja luovasta palvelumuotoilusta sekä intohimoa työskennellä seniorikysymysten parissa, kannustamme sinua lähettämään hakemuksesi viimeistään 31. heinäkuuta 2024. Tehtävä on 40 % kokoaikatyön työajasta, ja kestää 31. joulukuuta 2025 asti. Työn voi aloittaa niin pian kuin mahdollista.

Lisätietoja ja hakemus:

Ota yhteyttä:

Erik Lund, elinkeinojohtaja

050 583 6541, erik.lund@kimitoon.fi