Siirry sisältöön

Vuoden seuraihminen: Christian Kvarnström

Palkinnon perusteetChristian on iloinen, ystävällinen ja aktiivinen eläkeläinen. Hän toimii pääasiassa västanfjärdiläisissä yhdistyksissä ja on mukana Eugenia-jahdin toiminnassa. Christian osallistuu aktiivisesti yhdistystoimintaan, messuille, kursseille ja tapahtumiin, ja tahtoo jatkuvasti oppia uusia asioita, joista voi olla hyötyä hänen yhdistysten hyväksi tekemässään työssä. Viime vuosina työelämässä hän on työskennellyt paljon markkinoinnin parissa, ja se näkyy.

Yhdistystoiminta haukkaa enemään aikaa kuin työelämä

Christian Kvarnströmin kotona hänen vaimonsa laulaa iltaisin usein Eugeeeeniaaaaa euroviisuvoittajan, Loreenin Euphoria-kappaletta mukaillen. Tämä kertonee jotain siitä, miten täydellä sydämellä Christian on mukana Västanfjärdin yhdistystoiminnassa.

– Yhdistystoiminnassa on paljon enemmän tekemistä kuin työelämässä, hän nauraa.

Västanfjärds pensionärer -eläkeläisyhdistys oli luonteva valinta sosiaaliseen kanssakäyntiin, kun hän muutti Västanfjärdiin vaimonsa kanssa. Vaimo on kotoisin Västanfjärdistä. Pro Kimitoö-skutan -yhdistys (Eugenia-jahti) oli ensimmäinen yhdistys, joka värväsi hänet, kun hän muutti Västanfjärdiin vuonna 2019.

– Sitä ennen asuimme yli 30 vuotta Porvoossa. Siellä toimin aktiivisesti Porvoon Akilleessa – olin käsipallojaoston puheenjohtaja kahdeksan vuotta.  

Pro Kimitoö-skutan -yhdistyksessä Christianin tehtävänä on koordinoida toimintaa. Eugenia toimii Kemiönsaaren lukion koululaivana, jonka tehtävänä on välittää lapsille ja nuorille tietoa talonpoikaispurjehduksesta. Aluksen ylläpidon rahoittamiseksi Eugeniaa vuokrataan myös yrityksille, yksityishenkilöille ja yhdistyksille. Toimintaan kuuluu myös sopivien kippareiden ja kansimiesten löytäminen, jotta toiminnan tulevaisuus voidaan turvata.

Christian on myös Hembygdens Vänner i Västanfjärd -yhdistyksen jäsen. Yhdistys hallinnoi Hagalundin vuonna 1938 rakennettua seurantaloa Christianin talon naapurissa. 

Työuransa aikana Christian on ollut mukana rakentamassa kahta ydinvoimalaa Olkiluotoon sekä työskennellyt tietokonevalmistajana, tavarantoimittajana ja yrittäjänä. Koska hän on tekniikan osaaja, on luonnollista, että hän toimii eläkeläisyhdistyksen IT-vastaavana. Hän kertoo olevansa aktiivinen myös eläkeläisliiton toiminnassa sekä valtakunnallisesti että alueellisesti. 

– Ja tietysti pelaamme petankkia ja boulea. Eläkeläisyhdistyksen kanssa osallistumme mestaruuskilpailuihin joka kesän lopussa.

Mikä kannustaa sinua olemaan niin aktiivinen?

– Kyllä se on yhteenkuuluvuuden ja vastuun tunne. En oikein voi jättää asioita tuuliajolle. Kyseessä on myös hyvä tapa pysyä valppaana, hyväkuntoisena ja kehityksen mukana.

Lue muiden Axel-palkinnon saajien artikkelit täällä: