Siirry sisältöön

Vuoden nuorisourheilija: Melvin Dahlbom

Palkinnon perusteet: Melvin Dahlbom solmi vuoden aikana akatemiasopimuksen FC Inter -jalkapalloseuran kanssa. Joukkueen kanssa hän on osallistunut muun muassa U15-maajoukkueturnaukseen Kroatiassa ja maajoukkueleirille Eerikkilässä.

Melvin Dahlbom pyrkii Interin miesten joukkueeseen

Melvin Dahlbomille kertyy runsaasti Turun-matkoja. Viime vuonna hän solmi kolmivuotisen sopimuksen FC Inter -jalkapalloseuran kanssa. 

– Joskus jään yöksi, jos minulla on aamutreenejä. Silloin yövyn tätini tai ystävieni luona, hän sanoo.

Melvin on juuri päättänyt yhdeksännen luokan ja pelaa Interin B-junioreissa. Viikossa on neljät treenit sekä lisäksi aamuharjoituksia ja viikonloppuottelu. Tämä tarkoittaa jalkapalloa vähintään kuudesti viikossa.

– Lisäksi pelaan vapaa-ajallani. Minulla ei ole monia muita kiinnostuksen kohteita. Usein käy niin, että otan pallon ja menen potkiskelemaan vähän, joko itsekseni tai ystävien kanssa.

Keski- tai laitapuolustajana pelaava Melvin aloitti uransa KSF:n paidassa. Hän ei muista tarkalleen milloin, mutta muistelee sen olleen jo ennen alakoulun alkua. Hän pelasi muutaman kauden Piffenissä Paraisilla, ennen kuin Inter löysi hänet.

Akatemiasopimus Interin kanssa tarkoittaa, että seura järjestää Melvinille optimaaliset harjoittelumahdollisuudet, esimerkiksi yksilöllisiä treenejä, ja auttaa tarvittaessa yhdistämään opinnot ja harjoittelun. 

Melvin aloittaa Katedralskolan-lukiossa Turussa tänä syksynä.

– Silloin minun ei enää tarvitse matkustaa edestakaisin.

Olet osallistunut muun muassa junioreiden maajoukkueturnaukseen Kroatiassa. Millaista se oli?

– Se oli varsin opettavainen, mahtava kokemus. En oikein tajunnutkaan, että pääsisin maajoukkueeseen näin nopeasti. Ottelut olivat kovia. Taso maajoukkueessa on melko kova, joten minulla oli mahdollisuus verrata itseäni muiden maiden pelaajiin.

Miten pärjäsit tässä vertailussa?

– Aivan hyvin.

Jatkossa keskityn nimenomaan jalkapalloon. Tavoitteena on pelata Interin miesten joukkueessa tai kuulua sen reserviin mahdollisimman pian.

Pian on miesten jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailujen aika. Onko sinulla suosikkia?

– Eipä ole – olen melko neutraali. Ehkä olen joskus hieman kannattanut Ranskaa. Suosikkijoukkueeni on kuitenkin Real Madrid. 

Lue muiden Axel-palkinnon saajien artikkelit täällä: