Siirry sisältöön

Kemiön kirjasto jatkaa lauantain aukioloja syyskuussa 

Villa Landessa sijaitseva Kemiön kirjasto aloitti lauantaiaukiolokokeilun huhtikuussa. Kokeilu jatkuu nyt kesätauon jälkeen syyskuusta joulukuun loppuun saakka. Vuoden lopulla arvioidaan, jäävätkö lauantait pysyväksi ratkaisuksi. 

– Kemiön lauantaiaukiolojen aloitus sujui hienosti ja kahden kokeilukuukauden aikana lauantaisin kirjastoon löysi lähes 250 asiakasta. Olemme todella iloisia tuloksista sekä saamastamme positiivisesta palautteesta. Voi sanoa, että odotamme innolla syyskautta, kertoo kirjastotoimenjohtaja Paula Puikko-Laakso

Lauantaiaukiolot eivät ole Kemiönsaarella uusi asia, sillä Kemiönsaaren kirjaston toimipisteissä Västanfjärdissä ja Hiittisissä on voinut asioida lauantaisin jo tätä ennen aktiivisten kyläyhdistysten ansiosta: Västanfjärdissä ympäri vuoden klo 10-14 ja Hiittisissä kesälauantaisin. Taalintehtaalla puolestaan omatoimikirjasto mahdollistaa kirjaston käytön viikonloppuisin ja iltaisin. 

Kemiön kirjasto palvelee lauantaisin 7.9 alkaen kello 10-14. Syksyn aikana lauantaiohjelma jatkuu eri teemoilla: 14.9. keppihevoset valtaavat kirjaston, seuraavalla viikolla vaihdetaan kasveja, siemeniä ja ylimääräistä satoa. Lokakuussa Eläinten viikolla vuorossa ovat eläinsadut ja marraskuussa vietetään Harry Potter-päivää.  

– Marraskuussa kierrätetään myös hyväkuntoisia vaatteita, sillä järjestämme Kemiönsaaren Marttojen kanssa vaatteidenvaihtopäivän. Joulukuun lauantaisin kirjastossa on mahdollisuus askarrella joulukortteja ja koristeita omatoimisesti. Kirjaston tapahtumista voi lukea lisää somesta tai verkkokirjastosta blanka.fi, sanoo Puikko-Laakso ja toivottaa kaikki tervetulleeksi kirjastoon myös lauantaisin.