Siirry sisältöön

Kohti kestävämpää tulevaisuutta – Kemiönsaaren kunta mukana energiatehokkuussopimuksessa 

Kemiönsaaren kunta osallistuu valtakunnalliseen Energiansäästöviikkoon, joka järjestetään 7.–13.10.2024. Tänä vuonna teemaviikko keskittyy erityisesti kestävään energiankäyttöön ja energiatehokkuuden parantamiseen kaikilla yhteiskunnan sektoreilla. Energiansäästöviikko on oiva tilaisuus nostaa esiin konkreettisia toimia, joita olemme tehneet kuntana energiatehokkuuden edistämiseksi ja ympäristökuormituksen vähentämiseksi. 

Elokuussa 2024 Kemiönsaari liittyi mukaan kuntien energiatehokkuussopimukseen (KETS). Liittyminen energiatehokkuussopimukseen tarkoittaa sitoutumista energiansäästötavoitteisiin, joita noudattamalla vähennämme energiankulutusta, parannamme ympäristöystävällisyyttä ja pienennämme hiilijalanjälkeämme. Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. 

Monipuolisia toimenpiteitä 

Kuntien energiatehokkuussopimuksen lisäksi kunta on energiatehokkuuden lisäämiseksi sitoutunut muun muassa näihin toimenpiteisiin: 

Lue lisää kunnan ympäristö- ja ilmastotyöstä: https://www.kemionsaari.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto/ymparisto-ja-ilmastotyo/(avautuu uuteen ikkunaan)  

Tutustu kunnan energiantuotantoon ja -kulutukseen liittyviin toimenpiteisiin Ilmastovahti-palvelussa: Energian tuotanto ja kulutus | Kemiönsaaren ympäristö- ja ilmasto-ohjelma 2022–2030 (kimitoon.fi)(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) 

Tehostetaan energiankäyttöä yhdessä 

Kuntalaisena sinullakin on mahdollisuus parantaa energiatehokkuutta ja säästää sekä energiaa että rahaa. Energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä. Energiafiksu käyttäjä seuraa kulutusta ja sähkön hintaa. 

Energiansäästöviikko -sivuilta löydät monia hyödyllisiä resursseja, joiden avulla voit tehostaa energiankäyttöäsi. Viikon aikana järjestetään myös kolme avointa tietoiskua: 

Tietoiskuihin voit ilmoittua Energiansäästöviikko-sivustolla. 

Tutustu energiansäästövinkkeihin: https://www.energiansaastoviikko.fi/saastovinkit/kotiin(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)  

Energiansäästö ei ole pelkästään taloudellinen kysymys, vaan se on keskeinen osa ilmastonmuutoksen hillintää. Kunta pyrkii omalla esimerkillään viitoittamaan tietä vastuullisempaan energiankäyttöön ja kannustamamaan kaikkia osallistumaan omilla teoillaan ilmastotalkoisiin. 

Ota yhteyttä