
Ensimmäinen korjuu käynnissä Talvijärviruoko-hankkeessa
Viime viikolla niitettiin ensimmäiset järviruo’ot Talviruoko-hankkeen puitteissa, ja ensimmäisenä vuorossa oli Lammalabäcken-puro. Pilottikokeilun toteutti Ruokomestarit.
Työ on osa Talviruoko hyötykäyttöön -hanketta. Talviaikainen järviruo’on niitto vähentää vesistöihin päätyviä ravinteita, ja samalla sen vaikutus paikalliseen eläimistöön on mahdollisimman pieni. Lisäksi hanke on edistänyt yritystoiminnan käynnistymistä kunnassa.
Järviruoko on monipuolinen raaka-aine, jota voidaan hyödyntää monissa eri tuotteissa, kuten esimerkiksi kasvualustoina turpeen sijasta, biopolttoaineen raaka-aineena, tekstiilien raaka-aineena ja rakennusmateriaalina.